کاربرد بلاکچین در اینترنت اشیا

فناوری بلاکچین، پیوند گمشده‌ای برای حل مسائل مربوط به مقیاس‌پذیری، حفظ حریم خصوصی و قابلیت اطمینان در اینترنت است.

فناوری بلاکچین از طریق ایجاد امکان توزیع اطلاعات دیجیتال بدون کپی کردن آن، ستون فقرات نوع جدیدی از اینترنت را ایجاد کرد. در ابتدا برای پول دیجیتال بیت کوین طراحی شد، اما در حال حاضر جامعه فناوری در حال پیدا کردن دیگر کاربردهای بالقوه برای این فناوری است

طبق گفته سیسکو، 50 میلیارد دستگاه تا سال 2020 به اینترنت متصل می‌شوند. با این تعداد دستگاه متصل که همگی دستورات ارسال، دریافت و پردازش مانند روشن شدن، شماره گرفتن و حرکت کردن می‌فرستند، درستی داده‌ها در طول مسیر ممکن است هزینه‌های غیرقابل پیش‌بینی به بار آورد. مسائل دیگری مانند این که چگونه می‌توانیم به طور دقیق میلیاردها دستگاه متصل شده را ردیابی و مدیریت کنیم، چگونه داده‌های بزرگی که این دستگاه‌ها تولید می‌کنند، ذخیره کنیم و این که چگونه تمام این کارها را مطمئن و امن انجام دهیم، چیزهایی است که باید قبل از پذیرش مصرف کنندگانِ اینترنت اشیا حل شود.

شاید فناوری بلاکچین بتواند روزنه امیدی برای صنعت IoT باشد. این فناوری می‌تواند برای ردیابی میلیاردها دستگاه متصل استفاده شود، معاملات را پردازش کرده و هماهنگی بین دستگاه‌ها را ممکن کند. این رویکرد غیرمتمرکز، احتمال از کار افتادن شبکه را از بین می‌برد و یک اکوسیستم مقاوم‌تر برای دستگاه‌ها ایجاد می‌کند. همچنین الگوریتم رمزنگاری استفاده شده توسط بلاکچین، داده‌های مشتریان را خصوصی‌تر می‌کند.

گابردهای بلاکچین در اینترنت اشا عبارتند از:

  • خودروهای متصل
  • لوازم هوشمند
  • سنسورهای زنجیره تامین

منبع: https://blockchainlabs.ir