رئیس پلیس فتا کرمان گفت: ازابتدای سال جاری بیشترین جرایم فضای مجازی با وقوع ۶۵ درصدی مربوط به جرایم اقتصادی بوده که شامل برداشت غیرمجاز اینترنتی از حساب افراد و کلاهبرداری های اینترنتی می باشد.
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرهنگ امین یادگار نژاد رئیس پلیس فتا کرمان در این خصوص گفت : با نگاهی به پرونده های قضایی که در سال ۹۸ به پلیس فتا ارجاع داده شده است درمیابیم که جرایم اقتصادی در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال ۹۷ افزایش ۸۰ درصدی داشته است.
وی بیان کرد: یکی از روش های برداشت از حساب افراد سرقت اطلاعات کارت بانکی آنها می باشد که به دو صورت امکان پذیر است.
سرهنگ یادگار نژاد گفت: در روش اول سرقت اطلاعات به صورت اینترنتی است یعنی کاربر در زمان حضور در اینترنت با یکسر تارنما مواجهه می شود و پس از اینکه تحت تاثیر تبلیغات آن قرار گرفت تطمیع شده و جهت خرید، اطلاعات کارت بانکی خود را در درگاه جعلی وارد می کند و خود زمینه سوء استفاده مالی را فراهم می نماید .
وی افزود: روش دوم فیزیکی است و این به این معنی است که خود کاربر در زمان حضور در یک فروشگاه و یا خرید از فروشندگان سیار و … کارت بانکی و رمز خود را در اختیار فروشنده قرار می دهد.
این مقام مسئول ادامه داد: فروشنده با روشی خاص به نام اسکیمر اقدام به سرقت اطلاعات کارت بانکی خریدار کرده و سپس در زمانی مناسب اقدام به تهیه یک کپی از کارت قربانی می کند و این در حالی است که خریدار هرگز متوجه چنین کاری نمی شود و از این طریق زمینه برداشت غیرمجار از حساب بانکی افراد صورت می گیرد.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان کرمان در پایان گفت : توصیه می کنیم که در زمان خرید از اعلام رمز کارت بانکی خود به فروشندگان خودداری کرده و حتما رمز و میزان وجه پرداختی را بر روی دستگاه کارتخوان توسط خودمان وارد شود تا تخلفی در زمینه سوء استفاده از اطلاعات مربوطه توسط فروشندگان فراهم نشود و هنگام خرید از فروشگاهها، نسبت به معتبر بودن فروشگاه اطمینان حاصل کرده و از اماکنی که مورد اطمینان نیستند، خرید نکنیم.