بررسی کاربردهای شاخص اینترنت اشیاء(Internet of Things)

اینترنت اشیا

آنچه که انسان را از سایر مخلوقات دیگر متمایز می‌کند، ذهن کنجکاو اوست.حس کنجکاوی در مورد چگونگی انجام کارها و خلاقیت برای ارائه راهکارهای جدید برای جامعه بشری امری ذاتیست.دنیایی بهتر و امن‌تر، دغدغه فکری همیشگی بشر بوده است.اینترنت به دلیل امکان اتصال از تمام نقاط دنیا، نقش اصلی را در این حوزه ایفا کرده است.اگر تصور کنید که اتصالات اینترنت مثل پرتوهای نور باشد، دنیا از یک سمت با این نور روشن می‌شود و از سمت دیگر جهان، این روشنایی به اوج می‌رسد.جریان اطلاعات در اینترنت یک جریان یک طرفه نیست. اطلاعات در مسیرهای مختلف در جریان هستند.

در کمتر از یه دهه پیش، مفهوم اینترنت اشیاء(Internet of Things) مطرح شد.مزایای این تکنولوژی فقط در  صنایع بزرگ ظهور نکرد بلکه قانون‌گذاران،پزشکان و مردم عادی نیز از آن بهره بردند.برقراری ارتباط با تکنولوژی‌های هوشمند جز لاینفک مفهوم اینترنت اشیاء شمرده می‌شود.کاربردهای این تکنولوژی را می‌توان در خانه‌های هوشمند، ساعت‌های مچی هوشمند و شهرهای هوشمند مشاهده کرد. به منظور بهره‌وری از تمام مزیت‌های این تکنولوژی و برقراری ارتباط بین دستگاه‌ها، به اینترنت با سرعت بالا نیاز داریم. در این مقاله، جند کاربرد مهم این فناوری را به طور مختصر مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  1. لامپ‌های هوشمند ارائه شده توسط شرکت فیلیس(Philips ) برای ایجاد امواج از تکنولوژی اینترنت اشیاء کمک می‌گیرند. با بکارگیری این فناوری می‌توانید با تلفن همراه هوشمند این لامپ‌ها را روشن و خاموش کنید یا رنگ نور آن‌ها را تغییر دهید یا حتی طبق دنباله‌ای از برنامه‌های خاصی بدون دخالت انسانی لامپ‌ها را بطور خودکار روشن و خاموش کنید.
  2. قفل هوشمند یک نوآوری بسیار جذاب است که در آن یک گوشی هوشمند به سنسورها در یک در خانه متصل می‌شود. با بکارگیری آن زمانی به به در  خانه می‌رسید، قفل به صورت خودکار برای شما باز می‌شود. برای ورود مهمانان می‌توانید کلیدها را در آن‌ها قرار دهید ولی درب خانه برای شما با تلفن هوشمندتان باز می‌شود حتی اگر کلید نداشته باشید.

  3. با بکارگیری بعضی دستگاه‌های هوشمند می‌توان خانه‌ها را به طور کامل هوشمند کرد.اشیاء هوشمند(SmartThings) از قابلیت‌های اینترنت اشیاء استفاده می‌کنند. شما می‌توانید با بکارگیری آن، به صورت خودکار خانه چراغ‌های خانه را روشن کنید، با یک ترموستات هوشمند دمای خانه را تنظیم کنید یا امنیت خانه را با قفل نگه داشتن درها حفظ کنید. تمام این‌ها زمانی میسر است که از تلفن همراه هوشمندتان استفاده کنید.
  4. Kolibree مسواک هوشمندی ارائه کرده است که عادت‌های خاص مسواک زدن کاربرش را بررسی می‌کند.این فعالیت جالب، سلامت دهان و دندان شما را تضمین می‌کند چون با استفاده از سنسورهای مسواک، داده‌هایی به تلفن همراه دندان‌پزشک شما منتقل می‌شود.
  5. انسان‌ها تنها کسانی نیستند که از اینترنت اشیا بهره می‌برند، حیوانات نیز می‌توانند از قابلیت‌های آن بهره‌مند شوند.یکی از اپلیکیشن‌های هوشمند در این زمینه «Petnet Smart Feeder» نام دارد که میزان غذایی، تعداد وعده‌ها و میزان غذای موجود در انبار خانه شما را محاسبه می‌کند.
  6. «Healthpatch» نام یک دستگاه اینترنت اشیاء است که پزشک شما را قادر می‌سازد تا ضربان قلب، دما و موارد دیگر را از راه دور بررسی کند.
  7. دستگاهی هوشمندی در اتومبیل شما قرار داده می‌شود و شما با «Automatic App» می‌توانید از راه دور وضعیت ماشین خود را بررسی کنید.این دستگاه مسافت پیموده شده، میزان مصرف سوخت و…  را در نظر می‌گیرد.
  8. DHL نیز به تازگی فناوری اینترنت اشیاء را بکار گرفته است تا مشتریان بتوانند وضعیت بسته‌های خود را به صورت همزمان پیگیری کنند.استفاده از این حسگرها در بخش لاجیتیک، باعث افزایش کارایی سازمان‌ها می‌شود.
  9. حسگرهای هوشمند را می‌توان در اطراف خانه‌های افزار بیمار نیز جاسازی کرد.اپلیکیشنی به نام «Lively Personal Emergency Response System» فعالیت‌های افزاد بیمار را در نظر دارد و در صورت نیاز به افراد دیگر پیام ارسال می‌کند.
  10. حسگرها همچنین به هدف کاهش میزان آب هدر رفته در شهرهای بزرگ مورد استفاده قرار گرفته‌اند. به تازگی یکی از این نوع سنسورها در شهر Houston نصب شده است.این راهکار هوشمند برای کمک به مدیریت مصرف آب بکار گرفته شده است.

منبع: https://datafloq.com