اصلاح روش‌های کسب و کار در صنعت پرداخت

کسب و کار

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی، امیرحسین داودیان درباره چگونگی حل مشکل درآمدی بانک‌ها و صنعت پرداخت با اصلاح روش‌های کسب و کار گفت: در حال حاضر در صنعت پرداخت درآمد ما قرضی است یعنی کسی که از ما خدمت می گیرد اگر تمایل داشت پول ما را می دهد اگر نه هم که چیزی نمی دهد.
وی با بیان اینکه درآمد‌زایی در این صنعت با تهدید جواب نمی دهد، افزود: برای اینکه از این صنعت درآمد به دست بیاوریم باید ابتدا ذینفعان را شناسایی کنیم، بانک به عنوانی یکی از ذینفع‌ها به طور حتم برای خود سود می‌خواهد ولی شرکت‌های پرداخت نیز افکار مختلفی دارند یکی از این شرکت‌ها دنبال درآمد است ولی شرکت دیگری بیشتر از درآمدی که به دست می آورد، کارمزد پرداخت می‌کند.
این فعال در صنعت پرداخت با بیان اینکه ۸۰ درصد پذیرنده چهار سرویس شارژ، خرید، درخواست موجودی و انتقال وجه را انجام می‌دهند، تصریح کرد:‌ ولی با این وجود معلوم نیست چگونه برخی از شرکت‌های پرداخت درآمد‌زایی می‌کنند که بیشتر از درآمدشان به تراکنش‌ها کارمزد می‌دهند.
داودیان با تاکید بر اینکه متاسفانه برخی از مواقع استفاده کنندگان نمی‌دانند که شرکت‌های پرداخت چه سرویسی به آنها ارایه می دهد، افزود: همانطور که آقای رییس جمهور اعلام کردند هر بانکی سود بیشتر دهد نباید مردم سراغ آنها بروند این موضوع برای شرکت‌های پرداخت نیز صدق می کند.
همچنین محمدرضا روشن نژاد نیز در ادامه این نشست گفت: مدل موجود کارمزد مدل مناسبی برای تداوم نیست چرا که این مدل برای شتاب‌دهندگی در نظام بانکی آغاز به کار ولی حالا دیگر به این مدل نیاز نداریم.
وی از دو برابر شدن توسعه دستگاه‌های کارتخوان فروشگاهی در سه سال گذشته خبر داد و گفت: دولت و حاکمیت برای اعمال قوانین خود و حمایت از کسب و کارهای مختلف سیاست‌های وضع مالیات یا بخشودگی مالیات را به کار می‌گیرد. کارمزد هم چنین ابزاری بوده که در اختیار بانک مرکزی است و می تواند برای حمایت و محدود کردن نظام پرداخت استفاده کند.
این مقام مسئول در شرکت شاپرک با بیان اینکه هزینه بانک‌ها برای جذب منابع ارزان قیمت به خاطر کارمزد نیست چرا که بانک به عنوان سرمایه‌گذار شرکت‌های پرداخت ناچار به تامین تجهیزات و … است که در نتیجه آن هزینه‌هایش بالاست، تصریح کرد: بانک‌ها باید مشخص کنندکه چقدر می خواهند در این حوزه هزینه بپردازند.
وی ادامه داد: غالب بانک‌ها نمی دانند به این سوال پاسخ دهند که چقدر هزینه بابت کسب درآمدهای ارزان قیمت مقرون به صرفه است؟ به گفته روشن نژاد، این مدل کسب و کاری مقرون به صرفه‌تر است که اگر به آن توجه کنیم فواید زیادی خواهد داشت.
معاون توسعه و نظارت شرکت شاپرک افزود: ترکیبی از مدل‌ها برای حل چالش صنعت پرداخت‌ها آماده شده که بزودی به بانک مرکزی اعلام می‌شود تا شاهد تغییراتی در این زمینه باشیم. همچنین خارج کردن تراکنش‌‌ها از شبکه پرداخت‌ها یکی از اهدافی است که به دنبال آن هستیم.

منبع: https://conf.mbri.ac.ir