مرورگر شما یکی از اهداف خرابکارها است. میتوانند شما را قانع کنند تا نرمافزار مخربی را دانلود و روی مرورگرتان اجرا کنید. بنابراین نیاز داریم بدانیم چگونه مرورگر خود را امن نگاه داریم.
۷ راه برای امن نگاه داشتنن مرورگرمان اشاره میکنیم:
– مرورگر تان را به روز نگاه دارید
از نسخه به روز شده مرورگر استفاده کنید و گزینه به روز رسانی خودکار آن را فعال کنید. هرگز از نسخههای قدیمی مرورگرها استفاده نکنید.
– گزینه Click-to-Play پلاگینها را فعال کنید
گزینه Click-to-Play پلاگینها را روی مرورگرتان فعال کنید. این کار باعث میشود صفحات وب سریعتر لود شوند و باطری دستگاهتان کمتر مصرف شود و همچنین یک مزیت مهم امنیتی هم دارد. با فعال کردن این گزینه خرابکارها نمیتوانند از رخنههای پلاگین مرورگرتان بهره برداری کنند. وقتی شما گزینه Click-to-Play پلاگینها را فعال کنید میتوانید تنها زمانی که به پلاگین اعتماد دارید آن را اجرا کنید.
– پلاگینهایی که به آنها نیاز ندارید را از حالت نصب خارج کنید ( uninstall )
برای هر چه بیشتر امن نگاه داشتن مرورگرتان، پلاگینهایی که به آنها نیاز ندارید را حذف کنید. نگاهی به لیست پلاگینهای نصب شده در مرورگرتان بیندازید و آنهایی که نیاز ندارید را حذف کنید. پلاگین جاوا در حالت کلی خطرناک است و سایتهای کمی از آن استفاده میکنند، اگر به آن واقعا نیاز ندارید آنرا حذف کنید. Silverlight ماکروسافت هم از جمله پلاگینهایی است که خیلی کم به آن نیاز پیدا میکنید. احتمالا تنها پلاگینی که کاربران زیادی آن را نصب داشته باشند Flash Player است که باید مراقب به روز بودن آن باشید، اگر چه با به روی کار آمدن html5 کم کم نیاز به این پلاگین هم کاهش پیدا میکند.
-پلاگینهایتان را نیز به روز نگاه دارید
هر پلاگین و افزونهای که به آن نیاز دارید و روی مرورگرتان نصب است باید به صورت خودکار به روز شوند.
– از نسخه ۶۴ بیتی مرورگر استفاده کنید
برنامههای ۶۴ بیتی در برابر حملات خرابکارها از امنیت بیشتری برخوردار هستند. پس با فرض اینکه از سیستم عامل ۶۴ بیتی استفاده میکنید، مرورگر ۶۴ بیتی را روی دستگاهتان نصب کنید.
– یک برنامه Anti-Exploit را روی مرورگرتان نصب کنید
برنامههای Anti-Exploit مرورگر شما را در برابر حملات رایج امن میکند. این برنامههای به جای استفاده از لیستهای سیاه نرمافزارها از رفتارهای عجیب در حال وقوع جلوگیری میکنند. دو تا از Anti-Exploitهای رایج Microsoft’s EMET و Malwarebytes Anti-Exploit هستند. هردوی این نرمافزارها رایگان هستند. و همچنین از آنتی ویروسها هم بهره بگیرید.
– در استفاده از افزونههای مرورگر محتاط باشید
افزونههای مرورگرها برای سفارشی کردن و همچنین انجام ساده و بهتر خیلی از کارها روی مرورگر و صفحات وب مفید هستند. و به همین اندازه که مفید هستند میتوانند خطرناک هم باشند. این افزونههای میتوانند شما را ردیابی کنند، مانیتور کنند، به سمت وبسایتهای تبلیغاتی هدایتتان کنند و سایر کارهای نادرست.
سعی کنید از افزونههای کمتری و مورد اعتمادتری استفاده کنید.
پلاگینهای امنیتی نصب کنید
از پلاگینهای امنیتی استفاده کنید، مانند :
HTTPS Everywhere : این پلاگین با همکاری EFF و TOR روی فایرفاکس، گوگل کروم و اپرا توسعه داده شده است. پلاگین HTTPS Everywhere ارتباطات شما را بین دستگاهتان و وبسایت مقصد رمزگذاری میکند.
Web of Trust : که به آن WOT هم میگویند. بر روی مرورگرهای فایرفاکس، اینترنت اکسپلورر، گوگل کروم، اپرا و سافاری توسعه داده شده است. این پلاگین به شما کمک میکند تا از امن بودن وب سایت مقصد مطلع شوید. هنگام استفاده از پلاگین WOT در ادامه آدرس اینترنتی (URL) آیکونهای ترافیک نشان داده میشود. سبز به معنی قابل اعتماد بودن سایت است، زرد به معنی احتیاط است و قرمر که مشخصا نشان دهنده عدم اعتماد به سایت میباشد.
در انتها با وجود امن نگاه داشتن مرورگرتان شما همچنان در معرض خطر هستید, برای نمونه حملات فیشینگ. بنابراین هرگز تصور نکنید به صورت کامل امنیتتان در اینترنت تضمین شده است. اما میتوانید با به روز نگاه داشتن دانشتان در این حوزه تا حدود زیادی امنیت تان در اینترنت را حفظ کنید.
منبع: https://www.cyberpolice.ir