تحول با چاشنی بانکداری ابری

بانکداری ابری

بانکداری ابری به استقرار (و مدیریت) زیرساخت‌های بانکی به منظور کنترل هسته‌ی عملیات بانکداری مبتنی بر ابر و خدمات مالی بدون نیاز به سرورهای فیزیکی اختصاصی اشاره دارد. درواقع بانک ابری هر زیرساخت بانکی است که در فضای ابری وجود داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک ،خیلی از بانک‌ها خود را برای ارائه خدمات آنلاین و سرویس‌های موبایل به مشتری‌ها آماده کردند؛ اما هنوز مشتریان زیادی هستند که نمی‌توانند با خیال راحت و با اطمینان از چنین امکاناتی استفاده کنند. از طرفی طی چند سال گذشته، بانک‌ها و مؤسسات مالی نیز مانند سایر صنایع، استفاده از محاسبات مبتنی بر ابر را در عملیات روزانه خود به کار گرفته‌اند. با وجود تغییر فعلی بسیاری از بانک­‌ها به سمت بانکداری مبتنی بر ابر، برخی از مؤسسات مالی همچنان برای این تغییر دچار شک و تردید هستند.

مزایای استفاده از بانکداری ابری:
مقرون به صرفه بودن
هنگامی که زیرساخت بانکی خود را در فضای ابری میزبانی می‌کنید، مجبور نخواهید شد هزینه‌های سرور را پرداخت کنید. فروشنده خدمات ابری تعمیر و نگهداری را بر عهده دارد. در عوض، مؤسسه مالی شما فقط باید هزینه اشتراک پرداخت کند.

علاوه بر این، CSP‌های مدرن از مدل پرداخت به ازای هر استفاده بهره می­‌برند که گزینه‌ای مقرون به صرفه برای بانک‌ها در هر اندازه است.

سازگاری
هنگامی که خدمات بانکی شما بر روی ابر اجرا می شود، هنگام سازگاری سیستم مشکلی ایجاد نخواهد شد زیرا زیرساخت ابری روی همه پلتفرم ها کار می‌کند. در مقابل، سازمان‌های بانکی که به نرم‌افزارهای قدیمی متکی هستند ممکن است هنگام مدرن‌سازی زیرساخت‌های خود با مشکلات سازگاری مواجه شوند.

راحتی
اکثر بانک‌ها به دلیل راحت بودن استفاده از راه حل‌های بانکداری مبتنی بر ابر روی آورده‌اند. در همین زمان، CSP‌ها خدمات مدیریت داده را برای مدیریت فرآیندهای پیچیده در داخل بانک ارائه می‌دهند.

محبوبیت
در حال حاضر، آمازون، مایکروسافت، گوگل، علی‌بابا و هواوی بیش از 80 درصد از سهام بازار بانکداری ابری را در اختیار دارند، که نشان می‌دهد این غول‌ها از بانکداری مبتنی بر ابر حمایت می‌کنند.

با در نظر گرفتن این موضوع، سازمان‌های مالی می‌توانند هر CSP را که نیازها و بودجه آنها را برآورده می‌کند انتخاب کنند.

کشف تقلب
موسسات مالی نمی توانند هرگونه ناهنجاری در داده‌ها را تحمل کنند. سازمان شما برای محافظت از اطلاعات حساس کاربران در برابر مجرمان به سیستم‌های مدیریت داده‌های امن احتیاج دارد. با راه‌حل‌های بانکداری ابری، می‌توانید از بانک دیجیتال خود در برابر تقلب‌ها و هکرها محافظت کنید. راه‌حل‌های مبتنی بر فضای ابری همچنین می‌توانند به مؤسسات بانکداری دیجیتال کمک کنند تا ناهنجاری‌هایی مانند کلاهبرداری هویت و پول‌شویی را شناسایی کنند.

تجزیه و تحلیل
از آنجایی که ارائه‌دهندگان خدمات ابری راه حل‌های بانکی را با سیستم‌های مدیریت داده داخلی ارائه می‌دهند، بانک‌ها می‌توانند از گزارش دهی و تجزیه و تحلیل خودکار داده‌ها لذت ببرند.

سازگاری با محیط زیست
مدیریت عملیات بانکی به قدرت محاسباتی قابل توجهی نیاز دارد که بر محیط زیست تأثیر منفی می‌گذارد. اما با محاسبات ابری، می‌توانید زیرساختی سازگار با محیط زیست برای خدمات داخلی و خارجی خود برقرار کنید.

چالش‌های بانکداری مبتنی بر ابر:
برخلاف وعده‌های چشم‌نواز راه‌حل‌های بانکداری هسته‌ای مبتنی بر ابر، چالش‌های این مدل بسیار زیاد است. در ادامه خطرات بانکداری مبتنی بر ابر را بررسی می‌کنیم.

امنیت
با وجود وعده‌های امنیتی و حفظ حریم خصوصی، ابر، بهشتی برای داده‌های حساس کاربران و شرکت نیست. شرکت‌هایی مانند گوگل به دلیل فروش داده‌های کاربران بدنام هستند، که برخلاف استانداردهای مطابقت با GDPR است. اگرچه این شرکت ادعا می‌کند که از داده‌های بانکی محافظت می‌کند، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که آنها به قول خود پایبند باشند.

مهاجرت داده‌ها
انتقال خدمات بانکداری مبتنی بر ابر بسته به‌ اندازه بانک و زیرساخت‌های زیربنایی ممکن است چندین ماه طول بکشد و در دستان تکنسین‌های ناکارآمد مهاجرت، این فرایند می‌تواند عملیات بانکی را به طور قابل‌توجهی مختل کند.

خطای انسانی
اگرچه اکثر بانک‌های ابری مدرن به الگوریتم‌های خودکار متکی هستند، اما انسان‌ها همچنان کد را می‌نویسند و زیرساخت اصلی را مونتاژ می‌کنند. اسکای نیوز گزارش می‌دهد که: «کدنویسی نامرتب بیش از یک میلیون ضعف در زیرساخت نرم‌افزاری ایجاد می‌کند که هکرها می‌توانند از آنها سوءاستفاده کنند.»

شرایط پیش‌بینی‌نشده
جدا از خطای انسانی، شرایط پیش‌بینی‌نشده می‌تواند عملکردهای بانکداری مبتنی بر ابر را مختل کند. خرابی سرور و حملات سایبری می‌تواند برنامه را غیرقابل استفاده کند.

آینده بانکداری در سیستم‌های مبتنی بر ابر است و مشارکت غول‌های فناوری مانند گوگل، مایکروسافت و آمازون این واقعیت را تثبیت می‌کند. اما مؤسسات مالی قبل از اتخاذ راه‌حل‌های بانکداری مبتنی بر ابر، باید چالش‌ها، مزایا و هزینه‌های صورت‌حساب را بررسی کنند.