چگونه عملیات پرداخت روی بستر بلاک‌چین به کسب و کارهای B2B کمک میکند؟!

فناوری-b2b

 

مستر کارت (MasterCard) اعلام کرد که دسترسی به تکنولوژی بلاک‌چین خود را ایجاد می‌کند. بر اساس یک بیانیه مطبوعاتی، استفاده از مستر کارد برای بیت کوین، راه جدیدی برای مشتریان، کسب و کارهای مختلف و بانک‌ها برای انجام معاملات را فراهم می‌کند و کلیدی برای استراتژی شرکت برای ارائه راه‌حل‌های پرداختی است که نیازهای موسسات مالی و مشتریان آن‌ها را برآورده می‌کند.

مستر کارت (MasterCard)  قصد دارد این تکنولوژی را ابتدا در حوزه معاملات کسب و کار (B2B) پیاده سازی کند. این شرکت معتقد است که فناوری بلاک چین به چالش های مربوط به سرعت، شفافیت و هزینه‌های مربوط به پرداخت‌ها کمک خواهد کرد.

بلاک چین تکنولوژی پیشرفته ای است که بستر رمز نگاری ارزهایی مانند بیت کوین و اتریوم است.
شرکت‌ها از طریق فناوری‌های بلاک‌چین می‌توانند “رسید پرداخت دیجیتالی” غیرقابل برگشت در معاملات را ایجاد کنند.
اسکندر بوردویچ، بنیانگذار یونیورسا (Universa)، یک شرکت فن آوری بلاک چین می‌گوید که قراردادهای هوشمندانه می‌تواند به معنای واقعی کلمه برای هر کاری ایجاد شود: از خانه‌های هوشمند و بیمه، تا کارت‌های پرداخت و تدارکات و بسیاری از خدمات دیگر…

علاوه بر این، فن آوری بلاک چین نیاز به یک هسته مرکزی برای مدیریت معاملات را حذف می‌کند و این معاملات بسیار امن و غیر قابل نفوذ برای هکرها است. این فناوری تا به حال به طور گسترده مورد قبول قرار نگرفته است ، اما برای شرکت‌های تجاری و حتی بیشتر برای حوزه کسب و کارهای B2B شناخته شده است، زیرا این حوزه اغلب شامل معاملات بزرگتری است.
اما این تنها یکی از دلایلی است که چرا فناوری بلاک چین برای B2B اهمیت خواهد داشت.

شفافیت در انجام معاملات با تکنولوژی بلاک چین

تکنولوژی بلاک چین سطح بالایی از حریم خصوصی را فراهم می‌کند تا اطمینان حاصل شود که جزئیات معامله فقط در میان طرف حساب‌های این معاملات به اشتراک گذاشته می‌شود. با انجام معاملات در بلاک چین هیچ نیازی به شخص ثالث(این شخص می‌تواند بانک و موسسات مالی و … باشد ) وجود ندارد. باید گفت امروزه سطح حریم خصوصی در پرداخت‌های مالی موجب نگرانی بسیاری از مردم شده است.
حال باید گفت علاوه بر سطح بالایی از حریم خصوصی ساخته شده در فن آوری بلاک چین، سطح بالای شفافیت نیز وجود دارد. سیستم‌های بلاک چین عبارتند از یک دفترچه حسابرسی کامل و معتبر از معاملات که این سربرگ در صورت لزوم با استفاده از سیستم، می‌تواند از ورود شخص ثالث جلوگیری کند و برای تغییر آن، هر بلوک دیگری در سیستم نیز باید تغییر کند. به همین دلیل غیر ممکن است که یک تراکنش را حذف کرد و معاملات جعلی را نمی‌توان اضافه کرد.

همچنین این ویژگی بلاک‌چین که در واقع از آن به عنوان شفافیت در انجام یک معامله نام بردیم،  نیاز به استخدام نیرو ، برای یک سری عملیات بازبینی را حذف می‌کند. به همین دلیل ، برخی پیش بینی می‌کنند هزینه‌های مالی و سربار شرکت ها تا ۷۰٪ کاهش یابد.
با وجود تکنولوژی بلاک چین، امنیت و در واقع شفافیت جزئیات پرداخت به صورت اتوماتیک انجام می‌شود. داده‌ها نیز بهینه سازی شده و ساده شده هستند و کار شرکت‌ها برای تطابق با قوانین و خواسته‌های مربوط به داده‌ها آسان تر می شوند.

شرکت مستر کارت پیش از این همه چیز را پیش بینی کرده و اقدام به ثبت حق انحصاری جدید خود نموده است. مستر کارت در تاریخ ۹ نوامبر( ۱۸ آبان ۱۳۹۶) جهت ثبت حق انحصاری یک سیستم بلاکچین برای معاملات فوری بین المللی تشکیل پرونده داده است. این شرکت آشکارا این مراحل را که بسیار شبیه یک کیف پول حاوی ارزهای رمزگذاری مانند بیت کوین است را طی کرده است. اطلاعات تضمین پرداخت در سومین سیستم عامل اطلاعاتی که دربردارنده پیام‌های تراکنش دریافتی حاوی حداقل یک شناسه شبکه بلاکچین، کلید عمومی یا آدرس مقصد می‌باشد ذخیره شده است. یک تراکنش اصولا مستلزم یک کلید و یک آدرس پرداخت درست شبیه تراکنش بیت‌کوین می‌باشد.

صرفه جویی در وقت و هزینه

 قراردادهای هوشمند که جزء تکنولوژی بلاک چین هستند در زنجیره ای از بلوک‌ها ذخیره می شود و با توجه به ماهیت غیرمتمرکز سیستم، هیچ کس این قرارداد‌ها را کنترل نمی کند و بنابراین هر یک از طرفین می‌توانند به دیگری اعتماد کنند. با توجه به سطح بالای اتوماسیون در این تکنولوژی، شرکت‌هایی که از بلاک چین استفاده کرده اند، صرفه‌جویی‌های زیادی را در زمان بررسی‌های اداری تجربه کرده اند. طبق گزارش Accenture، شرکت مشاوره مدیریت جهانی و خدمات حرفه ای McLagan، با فن آوری بلاک چین می‌تواند هزینه‌های زیربنایی را کاهش دهد. این تجزیه و تحلیل در صنعت بانکی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که “تکنولوژی بلاک چین می‌تواند هزینه‌های زیر بنایی را برای هشت بانک بزرگ سرمایه گذاری در جهان کاهش دهد که به طور متوسط ​​۳۰٪، هزینه‌های سالانه این بانک‌ها کاهش می یابد.”

در دنیای تجارت به تجارت یا B2B، بلاک چین می تواند میزان هزینه‌های شرکت‌ها و موسسات مالی را کاهش دهد. بلاک چین برای شرکت‌‌های B2B ، می‌تواند یک بانک مجازی باشد که نقل و انتقالات پول، سپرده پذیری، تکمیل تراکنش‌ها و عملیات دیگری را اجرا می‌کند. اما عملکرد بلاک چین با بانکداری آنلاین (جایی که تجارت شما تحت نظارت، مقررات، ساعت کاری و سایر محدودیت‌ها قرار دارد) متفاوت است.

منبع: https://blog.idpay.ir