به گزارش دريچه فناوري گروه فضاي مجازي باشگاه خبرنگاران جوان؛ صنعت تولید گوشیهای هوشمند در طی هشت سال اخیر تغییرات عمده ای را به خود دید و این تغییرات در بسیاری از بخش های یک اسمارت فون از قبیل پردازنده، رم، حافظه داخلی، سنسور دوربین و سایر قسمتها به خوبی احساس می شود. اما شاید بتوان باتری گوشیهای هوشمند را تنها بخشی دانست که دستخوش تغییر چندانی نشده و در طی این سال ها، نتوانست آن چنان که باید و شاید ارتقا یابد.
اما اخیراً پروفسور ریچارد یازامی که ازجمله چهره های سرشناس در زمینه تولید باتری های لیتیوم-یونی محسوب می شود و سابقه درخشانی را در عرضه باتری برای تمامی دستگاههای الکترونیکی در کارنامه دارد، از طراحی تراشهای خبر داد که با استفاده از آن میتوان علاوه بر تولید باتری امن تر، مدت زمان شارژ کامل باتری را تا 10 دقیقه کاهش داد.
وی که در حال حاضر به عنوان یکی از محققان دانشگاه تکنولوژی Nayang سنگاپور فعالیت می کند، در خصوص این تراشه هوشمند عنوان کرد که اندازه این چیپ به قدری کوچک است که می توان آن را درون تمامی باتری های محصولات هوشمندی همچون اسمارت فون ها و سایر دستگاه های الکتریکی عظیم الجثه تعبیه و استفاده کرد.
زمانی که این تراشه بر روی باتری نصب می شود میتواند با اندازهگیری میزان ولتاژ و دمای باتری، مقدار جریان را تغییر داده و موجب سریعتر شدن فرآیند شارژ شود.
یازامی از مدت ها قبل مذاکراتی را با کمپانیهایی همچون سونی و سامسونگ برای استفاده از این تراشه در نسل جدید محصولات هوشمند این دو شرکت داشته است و در آینده ای نزدیک نیز با شرکت تسلا وارد مذاکره خواهد شد.
در طی سال های اخیر، افزایش طول عمر باتری به عنوان یکی از مطالبات اصلی کاربران گوشی های هوشمند بوده است اما کمپانی های بزرگ فعال در این عرصه، به جای افزایش طول عمر باتریها، توسعه تکنولوژی شارژ سریع را در دستور کار خود قرار داده اند. به طور مثال، کمپانی هوآوی چندی پیش از تکنولوژی شارژ سریعی پرده برداشت که به کاربران این امکان را می دهد تا شارژ یک باتری 3000 میلی آمپر ساعتی را در 5 دقیقه از صفر به 48 درصد برسانند.
اما یازامی در مصاحبهای با وبسایت اینترنشنال بیزنس تایمز عنوان کرد که این تکنولوژیها موجب آسیب رساندن به باتریهای موبایل خواهند شد، اما تراشه هوشمندی که وی ساخته است ارتقای طول عمر باتریها را به دنبال خواهد داشت.
باتریهای لیتیوم-یونی که امروزه در گوشیهای هوشمند مورد استفاده قرار می گیرند، نسبتاً امن و بی خطر هستند اما شاید به احتمال یک در میلیون، یکی از این باتریها با افزایش دما رو به رو شده و در نتیجه منفجر شود. شاید در نگاه اول، این ضعف چندان بزرگ به نظر نیاید اما بد نیست بدانید که از این باتریها در دستگاههای دیگری همچون خودروها و همچنین هواپیماها نیز استفاده میشوند. حال اگر یک جرقه شیمیایی در این باتری ها رخ دهد، منجر به بروز آتش و در نتیجه منفجر شدن باتری عظیمی خواهد شد که میتواند خسارتهای جبران ناپذیری را به بار آورد.
تراشه های باتری های لیتویم-یونی کنونی تنها میزان شارژ باقی مانده و دمای باتری را نشان می دهند اما تراشههای هوشمندی که توسط یازامی تولید شده اند قادرند علاوه بر نمایش اطلاعات فوق، تحلیلی از وضعیت کلی باتری را که در آن نقص های احتمالی و همچنین سلامت باتری نشان داده خواهد شد ارایه دهند.
یازامی در پایان این چنین عنوان می کند:”به عقیده من، در آینده ای نزدیک تمامی باتری های محصولات هوشمند به این تراشه هوشمند مجهز خواهند شد که می تواند علاوه بر کاهش خطر انفجار، افزایش طول عمر باتری را به دنبال داشته باشد.”
منبع: https://www.yjc.ir